Kogemuslugude sarjas räägivad meie õpilased oma reisist ja keeleõppest mõnes meie partnerkoolis Hispaanias või Ladina-Ameerikas. Keelekümblus on kõige tõhusam ja silmiavardavam viis hispaania keelt ja kohalikku kultuuri tundma õppida. Seekord jagab oma keelereisi kogemust Evelin Org, kes veetis 2023. aasta kevadel kaks sündmusterohket nädalat meie partnerkoolis Málagas ning mitte koos eestlastest grupiga, vaid oma valitud kuupäevadel. 


Kursuse viimasel päeval koos tunnistusega :)
 
 
Kuidas Sulle meeldis sihtkohana Málaga?
 
Malaga on huvitav linn, omamoodi armas, omamoodi lärmakas, aga kõik on seal arusaadav ning inimesed superlahked. Mul oli hea tunne selles osas, et sai lubada endale erinevates söögikohtades roogade maitsmist, sest hinnad on paremad kui Eestis. Oli äärmiselt meeldiv olla hispaanlaste keskel ja tunda selle maa rahva vaba, sõbralikku ning muusikast pakatavat aurat. Käisin huvi pärast flamenco show´d vaatamas ja ütlen, et see oli alles õige flamenco, mida olen elus näinud :)
 
Millised olid keeletunnid?
 
Koolis oli mul kahe nädala jooksul supertasemel õpetaja. Tema õpetamisviis, suhtumine üleüldiselt ja rõõmsameelsus andis kogu koolis oldud ajale palju juurde. Õpetaja kirjutas minule veel pika kirja ning väga hea kokkuvõtte minu isiksuse ning õpingute osas selles grupis. Minule meeldis väga, et me suhtlesime põhimõtteliselt 99,9 protsenti hispaania keeles, vaid mõned sõnad vajasid väga harva tõlkeabi. Grupis oli erinevast rahvusest inimesi - oli väga noori kui ka vanemaid. Mul oli võimalus ka teistes gruppides olnud inimestega nii mõndagi koos teha, isegi reaggatoni klubis sai noortega koos käidud :). Ma ise ei ole rannas käija, seega kõik sealoldud aeg sai väga paljudes kohtades rist-rästi läbi käidud. Mul oli tõesti nii palju elamusi, et tuttavad küsisid, kas ma üldse koolis käisin :). Käisin iga päev, sest see oli seda väärt just meie õpetaja pärast.
 
Millise majutusetüübi sa valisid ja kuidas sellega rahule jäid?
 
Valisin kodumajutuse kooli kaudu ning kohale jõudes nägin siis esimest korda korteri perenaist, keda kiidan väga tema lahkuse, abivalmiduse ja äärmiselt sõbraliku suhtumise eest. Minu soovitused on tema osas kindlasti järgmistele olemas :). Tal on ka (hetkel 17-aastane) poeg, kes on väga laia silmaringiga ning temaga oli meeldiv vestelda üleüldistel maailma teemadel. Clic koolis olid minu teada enamusel teistlaadi majutus ja suuresti üürikorterid. Inimesed, kellega koos erinevates kohtades käisin, ütlesid, et mul on väga vedanud enda majutuse perenaise osas. Ka koolist mainiti, et paljudel ei ole nii hoolitsev perenaine. Korteri perenaine on huvitava eluloo taustaga, kiires tempos toimetav, tark naisterahvas, kes jättis unustamatu mulje. Ta on kõik mu komplimendid saanud, oleme muljeid ja fotosid veel peale reisigi vahetanud.

 

Kas tasub mina keelereisile ka üksi?
 
Kokkuvõttes jäin väga rahule ja kaks nädalat oli ilmselgelt liiga lühike aeg. See, mis seal toimub ja kuidas inimesed elavad, on täpselt see, mida on vaja :). Tore, et meil on Hispaania Maja, kus saab küll harva käidud, aga mingit Hispaania aurat saab siit sellesse halli argipäeva. Tore, et toote hispaanialikke maitseid, olen üks ostja ja sõltuvuses juba paarist maitsest :). Jõudu, edu ja veelkord tänud,et sain selliselt reisida - üksi ja teisel ajal, kui eestlaste grupid, aga kõik oli väga hästi ning mina ülirahul :)!


Tahaksid ka ise seda kõike kogeda? Tule liitu meie järgmise keelereisiga Lõuna-Hispaaniasse! Loe lähemalt meie järgmistestest keelereisidest siin või kirjuta meile info@hispaaniamaja.ee!


 

Soovid olla kursis meie tegemistega? Liitu uudiskirjaga: