Monthly Archives: August 2020

  1. Flamenkoetendus

    Flamenkoetendus Mercado Hispanol Hispaania Majas

    Sel laupäeval toimub Hispaania maailma festivali raames üritus nimega Mercado Hispano, kus Hispaania Maja tähistab muuhulgas oma 11. sünnipäeva. Laupäeval, 29. augustil on kavas ka flamenkoetendus.

    Mis on flamenko ja  kes meile laupäeval esineb? Loe edasi postitusest.

    Jätka lugemist »
  2. Salsatund

    Salsatund Mercado Hispanol Hispaania Majas

    Kas sa teadsid, et Tallinnas on võimalik õppida salsat? Või et laupäeval, 29. augustil, saad ise järgi proovida, milline üks salsatund välja näeb ja isegi mõne salsasammu selgeks õppida?! Salsa on maailma populaarseim Ladina-Ameerika juurtega tantsustiil, mille ajalugu algab Kuubalt. Kutsume Sind Hispaania maailma festivali raames osa saama tasuta salsatunnist Hispaania Majas.

    Mis on üldse salsa? Loe postitusest lähemalt.

    Jätka lugemist »
  3. Hispaania Maja filmisoovitus "Fantastiline naine” | Una Mujer Fantástica (2017)

    Hispaania Majas me ei õpeta kõigest keelt rääkima, vaid seda tunnetama läbi kõige selle, mida hispaania kultuur endas kätkeb. Seepärast alustame uue sarjaga oma blogis, kus jagame oma lemmikfilme Hispaania ja Ladina-Ameerika kinokunstist.

    Seekord soovitame nimekaTšiili režissööri Sebastián Lelio linateost "Fantastiline naine" (Una Mujer Fantástica), mis on pälvinud parima võõrkeele filmi Oscari ja Berliini festivalil parima režii Hõbekaru.

    Vaata 24. augustil kino Artise kinosaalis kell 19:00!

    Jätka lugemist »
  4. Joo ja Joonista Hispaania eri | Bebe y pinta III

    Betty Boop raamatuklubiEl arte es Vida! 26. augustil on Hispaania Majas tulemas taas Joo ja Joonista Hispaania eri. Hea seltskond, värskendavad joogid ja 2,5 tundi õndsat joonistamist elava muusika saatel, ilusa modelli ja paljude vahvate inimestega!

    Tule saa osa sellest visuaalsest pidustusest 26. augustil kell 20:00 Hispaania Majas!

    Jätka lugemist »
  5. Hispaania Maja raamatuklubi "Betty Boop"

    Betty Boop raamatuklubiRaamatuklubi toimub Hispaania Maja üliõdusates ruumides aadressil Tondi 42 ja oodatud on kõik raamatuhuvilised! Iga kord valime lugemiseks ühe Hispaania või Ladina-Ameerika kirjaniku teose tõlke, et siis selle üle ühiselt muljeid vahetada. .

    Suvelõpu raamatuklubis räägime argentiinlanna Claudia Piñeiro romaanist „Betty Boop“! Krimilugu, mis annab ainet, et mõtelda võimu ja meedia, ühiskonna ja inimsuhete üle.  

    26. augustil kell 18:00 Hispaania Majas

    Jätka lugemist »
  6. Silvia Pärmanni näituse avamine "Rohkem kui 100 aastat tõelist üksildust"

    Champions Hispaania maailma festival ärkab taas! Peale seitset aastat taaselustame Iberofesti eelkäija, et kogeda ibero-ameerika kultuuri, maitseid, lugusid ning rütme ka sel aastal! Mitmekülgne programm, kust ei puudu muidugi Hispaania maitsed ja veinid, kino ja kirjandus, tants ja fiesta. Festival kogu perele! 

    Midagi erilist reisi- ning fotograafiahuvilistele: Silvia Pärmanni näituse "Rohkem kui 100 aastat tõelist üksildust" avamine, kus kuuleme ka Silvia Colombia reisi parimaid hetki. 

    Tule kuulama ja vaatama 25. augustil kell 18:30 Hispaania Majas!

    Jätka lugemist »
  7. Hispaania Maja filmisoovitus "Tšempionid" | Campeones (2018)

    Champions Hispaania Majas me ei õpeta kõigest keelt rääkima, vaid seda tunnetama läbi kõige selle, mida hispaania kultuur endas kätkeb. Seepärast alustame uue sarjaga oma blogis, kus jagame oma lemmikfilme Hispaania ja Ladina-Ameerika kinokunstist.

    Seekord soovitame nimeka Hispaania režissööri Javier Fasseri linateost "Tšempionid" (Campeones), mis käsitleb tõsiseid teemasid lõikava huumoriga ning on selle aasta Tartuffi programmis.

    Vaata 19. augustil Filmimuuseumi kinosaalis kell 19:00!

    Jätka lugemist »
  8. Hispaania maailma festival ärkab taas!

    HISPAANIA MAAILMA FESTIVALI SÜND

    2013. aasta augustis toimus Hispaania Maja ja kino Artis koostöös esimest korda Hispaania maailma festival, et tuua lähemale kõikidele huvi

    ...
    Jätka lugemist »