Hispaania Maja filmisoovitus: “Fantastiline naine” | Fantastiline naine, draama  (2017, Tšiili – Saksamaa – Hispaania – USA)

Campeones

24. augustil kell 19 on võimalik kinos Artis vaadata Tšiili, Saksamaa, Hispaania ja USA koostöös valminud filmi “Fantastiline naine” (Una Mujer Fantástica), mis on osa ka Hispaania maailma festivali programmist! 

Marina (Daniela Vega) ja Orlando (Francisco Reyes) on armunud ning kavatsevad kahekümneaastasest vanusevahest hoolimata ülejäänud elu koos veeta. Orlando jättis Marina pärast maha oma perekonna. Kuid pärast üht sünnipäevapidu, kus Orlando lubab viia naise reisile Iguacu joa juurde, jääb mees raskelt haigeks ning sureb haiglas. Ja Marina avastab, et tema kui transsoolise naise jaoks satub ühtäkki kõik kahtluse alla: nende suhe, tema roll mehe surmas, tema õigus leinata meest, keda ta armastas.

Kantud võimsast rollisooritusest lummavalt transsooliselt näitlejanna Vegalt, kombineerib Sebastián Lelio film tungivat naturalismi juhuslike fantaasiasööstudega, et saavutada muljetavaldav ja kaasahaaravalt emotsionaalne efekt.

Benjamin Echazarreta kasutab oma operaatoritöös väljendusrikkalt peegeldusi: me näeme imekaunilt komponeeritud kaadrit Marina piinatud silmadest vaatamas läbi akna, millel peegeldub ka palatis lamav Orlando. Filmi seob tervikuks orkestreering Matthew Herbertilt, kes on loonud puperdava südamerütmi flöödimotiivi, mis on valusalt võluv. Ja Marina enda laul on viimaseks täpiks i peal, andes filmile transtsendentse lõpustseeni.

Film pälvis parima võõrkeele filmi Oscari ja Berliini festivalil parima režii Hõbekaru.

Pileteid saab osta veebilehelt www.kino.ee ja Artise kassast.

Film on hispaania keeles eesti- ja venekeelsete subtiitritega.

Kino Artis asub Tallinnas Solarise keskuse III korrusel aadressil Estonia pst 9.


Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata hispaania keele kursuseid Hispaanias ja Ladina-Ameerikas siin.