Monthly Archives: March 2020

  1. Día de los Santos Inocentes

    Entrada del blog en español! Hispaaniakeelsete blogipostituste sari! Hispaania Maja praktikant Ester kirjutab seekord sellest, kuidas ja millal hispaaniakeelsetes maades naljapäeva tähistatakse. Hea võimalus hispaania keelt harjutada ja tõenäoliselt saad ka midagi uut teada! 

    El día de los santos inocentes se celebra en España y los países de hispanohablantes (excepto en Argentina y las Islas Baleares) el 28 de diciembre, al contrario de los demás países que se celebra el 1 de abril.

    Jätka lugemist »
  2. Ürt-allikkressi võileib karriga

    Retseptisari

    Alustame uue sarjaga, kus jagame nii oma lemmikretsepte, kui ka ideid selle kohta, mida maitsvat valmistada Hispaania Maja poes müüdavate toodetega. Retseptid on esitatud nii eesti kui ka hispaania keeles.

    Esimeseks retseptiks on

    Ürt-allikkressi võileib karriga.

    Jätka lugemist »
  3. Hispaaniakeelse maailma viktoriin

    Hispaaniakeelse maailma viktoriin

    Kas sa tead, millist riisist valmistatud jooki Mehhikos juuakse? Hispaania Maja kutsub Sind osalema viktoriinil, mille küsimused on kokku pannud meie õpetajad Fernando, Francisco, Leonardo ja Neftali. Sul on võimalus lisaks oma teadmiste näitamisele õppida ka midagi uut. Oleme üleskutsele lisanud ka väikse stiimuli – kõikide õigesti vastanute vahel loosime välja viis inimest, kelle vahel läheb jagamisele 100 € krediiti Hispaania Maja e-poes.

    Jätka lugemist »
  4. Kodukontor koroona ajal. Kui loovad meie õpetajad tegelikult on?

    Kodukontor koroona ajal. Kui loovad meie õpetajad tegelikult on?

    Karantiin on toonud hüppelisi muudatusi meie kõigi igapäevaellu, kuid loominguline lähenemine aitab meele positiivsena hoida ja kõik vajaliku tehtud saada.

    Vaata, kuidas õnnestus Hispaania Maja asutajal Neftalil korraldada elu kodukontoris, kus lisaks tööle nõuavad tähelepanu ka pere väiksemad liikmed.

    Jätka lugemist »
  5. Lugemissoovitused Hispaania Maja raamatupoest

    Lugemissoovitused Hispaania Maja raamatupoest

    Alates Hispaania Maja loomisest on üheks meie südameasjaks olnud lisaks uutmoodi keele õpetamisele tuua maale ka parimad õppevahendid. Tänaseks leiabki meie juurest Eesti suurima hispaania keelele ja kultuurile pühendatud raamatupoe.

    Et selles laias valikus paremini orienteeruda, panime kokku väikese teejuhise, et leida endale just see, mida vaja - olgu selleks siis soov sõnavara täiendada, grammatikast paremini aru saada või omal käel õpingute ette võtmine.

    Jätka lugemist »
  6. Naabrid üllatasid 80-aastast majaelanikku tema sünnipäeval

    Naabrid üllatasid 80-aastast majaelanikku tema sünnipäeval.

    Hoolimata sellest, et Hispaania on jätkuvalt karantiinis, ei jää seal sünnipäevad pidamata. Jagame teiega ühte südantsoojendavat hetke sellest, kuidas ühe Madriidi kortermaja naabrid üllatasid 80-aastast majaelanikku tema sünnipäeval. Charo, kes on üksi oma korteris karantiinis, ei lootnudki oma 80. sünnipäeva tähistada.

    Jätka lugemist »
  7. Hispaanlased hoiavad karantiinis olles tuju üleval!

    Hispaanlased hoiavad karantiinis olles tuju üleval!

    Pamplona

    Hispaanlased on koroonaviirusega rohkem hädas, kui meie siin. Viiruse leviku tõkestamise meetmed on Hispaanias üsna karmid. Restoranid ja baarid on suletud ning vaid apteegid ja toidupoed on avatud. Inimesed peavad püsima kodus. Selleks, et raskel ajal tuju üleval hoida, suhtlevad hispaanlased üksteisega rõdukontserte andes, kortermaja akendel bingot mängides või katusel aeroobikat tehes.

    Kuigi inimesed ei saa füüsiliselt üksteise lähedal olla, siis rasked ajad toovad nad tegelikult üksteisele lähemale. Seda ühtsus- ja tänutunnet väljendasid hispaanlased rõdudel meditsiinitöötajatele plaksutades! Meie oleme igatahes liigutatud! 

    Jätka lugemist »
  8. Lihtsad nipid, kuidas iga päev hispaania keelt harjutada

    Lihtsad nipid, kuidas iga päev hispaania keelt harjutada

    Praegu, kui tuleb rohkem aega kodus veeta, on meil teile mõned lihtsad nipid, kuidas igapäevaselt hispaania keelt harjutada. Väga oluline keeleõppe juures on järjepidevus, kas või 5-10 min päevas hispaania keelt aitab väga palju. 

    Loe meie soovitusi!

    Kuidas sina hispaania keelt harjutad? On sul mõni idee veel? Jaga neid kommentaarides ka teistega.

    Jätka lugemist »
  9. ¡Hola, soy Ester!

    Hispaania Maja praktikant Ester tutvustab ennast teile meie blogis hispaania keeles. Hea võimalus hispaania keelt harjutada! Segunda entrada del blog en español!

    ¡Hola! Mi nombre es Ester, soy de un pueblo de Gerona, pero llevo casi 4 años viviendo en Barcelona. Ahora me encuentro en Tallin de Erasmus, haciendo mis prácticas del grado superior que estoy cursando.

    Jätka lugemist »
  10. 10 põhjust, miks õppida Hispaania Majas

    10 põhjust, miks õppida Hispaania Majas

    Hispaania Majal on käimas kümnes tegevusaasta ja selle ajaga oleme loonud hispaania keele ja kultuuri keskuse. Panime ritta 10 põhjust, miks Hispaania Majas õppida. Tegelikult on põhjuseid rohkem, isegi siin nimekirjas on rohkem kui kümme :) Kui sa tead veel mõnda põhjust, miks sul on meie juures tore õppida, siis kirjuta meile või lisa kommentaar.

    Jätka lugemist »
Page