Hispaanlased hoiavad karantiinis olles tuju üleval!

Hispaanlased on koroonaviirusega rohkem hädas, kui meie siin. Viiruse leviku tõkestamise meetmed on Hispaanias üsna karmid. Restoranid ja baarid on suletud ning vaid apteegid ja toidupoed on avatud. Inimesed peavad püsima kodus. Selleks, et raskel ajal tuju üleval hoida, suhtlevad hispaanlased üksteisega rõdukontserte andes, kortermaja akendel bingot mängides või katusel aeroobikat tehes. Kuigi inimesed ei saa füüsiliselt üksteise lähedal olla, siis rasked ajad toovad nad tegelikult üksteisele lähemale. Seda ühtsus- ja tänutunnet väljendasid hispaanlased rõdudel meditsiinitöötajatele plaksutades! Meie oleme igatahes liigutatud! 

Teadagi on hispaanlased palju kogukondlikum rahvas kui eestlased. Sotsiaalsed hispaanlased püüavad nii enda kui ma oma naabrite tuju üleval hoida. Ja lõbutseda hispaanlased juba oskavad! Kogukonnavaim on tugev!

Selle Sevillas asuva kortermaja elanikud peletavad igavust akendel bingot mängides:

Samas kortermajas korraldati ka aeroobikatund, mille viis läbi personaaltreener. Lisaks vajalikule liikumisel saab siit kaasa ka hea tuju!

Kõige rohkem jagatakse elurõõmu muusikat mängides ja rõdukontserte andes. Kuula seda rõdukontserti Madriidis:

Karantiin andis ka sellele diskorile põhjuse heli põhja keerata, loodetavasti ei olnud naabruskonnas ühtegi tervishoiutöötajat, kes üritas sõba silmale saada.

First day of lockdown in Spain. Morale is still high. from r/funny

Mõni teine muusik valis veidi rahulikuma meloodia ja mängis trompetit:

(Kui link ei avane, siis vajuta copy link ja kleepi see teise aknasse.)


Siin kuuleb Pamplonas kõlavat laulu, mida armastatakse esitada kuulsal San Fermi festivalil.

(Kui ei avane, vajuta siit.)

Cordobas on muidugi flamenko rütmid:

Rõdukontserdi andis ka Hispaaniat 2014. aastal esindanud Ruth Lorenzo.

(Kui ei avane, vajuta siia.)

Mitu õhtut on hispaanlased läinud ka rõdudele, et näidata oma tänu meditsiinitöötajatele, kes koroonaviirusega võitlevad. Hispaania sotsiaalmeedias kasutatakse selle sõnumi levitamiseks #AplausoSanitario

Spontaanne tänuavaldus sai alguse pärast Hispaania peaminister Pedro Sánchezi kõnet televisioonis, kus ta andis teada, et rahvas peab kodudes püsima ja kodus võib väljuda vaid söögi ja ravimite ostmiseks.

Terved pered tulid akendele, et plaksutada ja hüüda "Viva los medicos" - "Elagu arstid!"

Siin on vaid mõned #AplausoSanitario videoklipid sotsiaalmeediast.

Siin on Deirdre Carney video Madiidi südamest Malasaña:

Ja siin üks Murciast:

Ning Barcelonast:


Ka Eestis liitusid mõned inimesed presidendi üleskutsega akendel telefonidega lehvitades näidata, et me hoolime. Kuidas sina selle kriisi ajal enda ning oma lähedaste tuju üleval hoiad?