Lugemissoovitused Hispaania Maja raamatupoest 

Alates Hispaania Maja loomisest on üheks meie südameasjaks olnud lisaks uutmoodi keele õpetamisele tuua maale ka parimad õppevahendid. Tänaseks leiabki meie juurest Eesti suurima hispaania keelele ja kultuurile pühendatud raamatupoe. Et selles laias valikus paremini orienteeruda, panime kokku väikese teejuhise, et leida endale just see, mida vaja - olgu selleks siis soov sõnavara täiendada, grammatikast paremini aru saada või omal käel õpingute ette võtmine. 

Parimad valikud alustavale iseõppijale 

  1. Aula Internacional 1. Premium komplekt l Sisaldab õpikut, töövihikut ja Campuse veebiplatvormi 

  2. Aula 1 Grammar and Vocabulary Companion (inglise või vene keelt kõnelevale õppijale) l Suurepärane kaaslane Aula 1 õpikule - tööülesanded ja selgitused inglise või vene keeles. Samuti on olemas lahendused kõikidele ülesannetele.

  3. TEA taskusõnastik l Üks korralik sõnaraamat peaks kuuluma iga keeleõppija varustusse. See kompaktne TEA sõnastik oli üks meie eelmise aasta enimüüdud õppevahend üle Eesti!

Parimad valikud grammatika harjutamiseks

Cuadernos de gramatica espanola

Ei ole just palju neid, kes väidaksid, et grammatika nende lemmikosa keeleõppest oleks. Sellest hoolimata on see vajalik komponent iga võõrkeele omandamisel ning hea uudisena ei ole see õigete õppematerjalidega ka ilmtingimata igav ning tüütu. Grammatika harjutamiseks on meil mõnusaid lihtsate, kuid põhjalike selgitustega abivehendeid - nii vastavalt tasemele töövihikuid kui ka kompaktseid harjutuste kogumikke, mis katavad kõik grammatika teemad tasemetel A1 kuni B1. 

 • Student’ Basic Grammar of Spanish (saadaval ka hispaania keeles) l Harjutuste kogumik tasemetele A1-B1
 • Cuadernos de gramática espanola l Vastavalt tasemele (A1, A2 ja B1) või siis komapktne kogumik kõikide A1-B1 teemadega

Kuna kõik need töövihikud sisaldavad ka lahendusi kõikidele harjutustele, sobivad needd ideaalselt neile, kes õpivad iseseisvalt või siis grupitundidele täienduseks. 


Parimad valikud sõnavara suurendamiseks

Tasemetele kohandatud lugemised

Kui keeleõpe juba aktiivselt käib, siis on oluline hoolitseda selle eest, et ka sõnavara kasvaks. Üks hea viis uusi sõnu õppida ja neid meelde jätta, on lugeda erinevaid tekste! Kuna alguses käib ilukirjandus veel üle jõu, siis sobivad suurepäraselt lugemiseks raamatud, mis on kohandatud vastavalt keeletasemele. Siin on mõned meie populaarsemad sarjad:

  • Un día en …  Intrigeerivad lood, armastus, toidukultuur, turismiinfo - lisaks keelele õpib tundma ka hispaaniakeelset maailma. Ideaalne A1 tasemele

  • Serie America Latina l Huvitavad ja lõbusad lood, mis tutvustavad Ladina-Ameerika kultuuri ja erinevate hispaania keelte eripärasid lähemalt. Tasemetele A1-B1

  • Lola Lago l Toredad ja emotsionaalsed krimiromaanilikud lood Lola Lagost, ELE kuulsaimast detektiivist! Tasemetele A1-B1

  • Grandes personajes l Midagi kunsti- ja kirjandusehuvilistele! 20. sajandi suurmeistrite elu ja töö. Tasemetele A2-B1

  • Pepa Villa l Emotsionaalsed ja lõbusad kõnekeelsed lood, mille keskmes on Pepa Villa, taksojuht Barcelonas. Sobib tasemetele A2-B1 

Nagu näha on midagi igale maitsele. Oluline ongi leida teema, mis huvi pakub. Kõikide nende sarjadega saab harjutada ka kuulamisoskust, sest raamatute juurde kuulub kas CD või allalaetav MP3 fail. 

Parimad sõnaraamatud

Kuigi tänapäeval on mitmeid häid mobiilirakendusi ja veebilehti (Google Translate sinna hulka ei kuulu!), kust võib kiirelt vastuseid leia, siis üks korralik sõnaraamat on ustav kaaslane kogu keeleõppe vältel. Erinevalt õpikutest ei saa sellest ka "välja kasvada", see leiab kasutust nii esimesi samme tehes kui ka juba B2 tasemele olles. Meie raamatupoes on olemas nii eesti kui ka inglise keele baasil sõnaraamatuid:

Sõnaraamatu eeliseks on ka see, et ühte sõna otsides jääb silm pidama sujuvalt ka teistel, nii õpib isegi rohkem! ;) 

Parimad valikud vilunud keelekasutajatele

Kes valdab hispaania keelt juba õige hästi, siis neile on meil pakkuda väärtkirjandust hispaania keeles ning seda just Eesti ja teistelt Põhjamaade autoritelt. 

Kui ise veel nii vilunud ei ole, et ilukirjandust hispaania keeles lugeda, siis Andrus Kivirähk ja Jaan Kross on suurepärased kingitused sõpradele Hispaanias ja Lõuna-Ameerikas või siis oma hispaania keele õpetajale!, et Eesti kultuuri veidi lähemalt tundma õppida. 

Loodetavasti leiab igaüks endale midagi sobivat eeltoodud soovituste hulgast. Kui siiski tahaks millegi kohta veel lähemalt küsida, siis võib meile alati helistada või kirjutada info@hispaaniamaja.ee ning vastame rõõmuga!

Üks on kindel, raamatu tõeline väärtus ilmneb alles siis, kui ta õige omaniku kätte jõuab. Head hispaania keele õppimist! 


Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata hispaania keele kursuseid Hispaanias ja Ladina-Ameerikas siin.