Huvitavad ja harivad õhtud Hispaania Majas Iberofesti raames

Viimased üritused Hispaania Majas on olnud igati harivad ja põnevad.

Teisipäeval, 19. märtsil õpetas Luis meile veidi Mehhiko hispaania keelt. See oli teine samanimeline üritus. Esimesele ma kahjuks ei jõudnud. Mina suure telenovelade fännina arvasin ennatlikult, et tean piisavalt hispaania keele erinevusi Mehhikos ja Hispaanias, kuid tuleb tunnistada, et enamik informatsioonist, mida Luis meiega jagas oli uus. Ainus, mida eelnevalt teadsin oli see, et Mehhikos kasutatakse sõna “vosotros” asemel “ustedes”.

Luis tutvustas meile erinevaid ütlusi ja väljendeid, mis on iseloomulikud just Mehhikole. Meie esimene ülesanne oli ära arvata, mida erinevad väljendid tähendavad. See pealtnäha kerge ülesanne osutus päris keeruliseks, kuna puudus seos ütlustes esinevate Mehhikole iseloomulike toitude või esemetega. Näiteks oli üks väljend seotud ogalise puuviljaga, mis kasvab Mehhikos. Seda vilja tundmata on loogiline, et väljendi tähendus võib jääda arusaamatuks.

Teine osa tunnist oli samuti seotud erinevate ütlustega, kuid seekord olid need seotud sõnaga “ema”. See pakkus nalja nii eestlastele, kui ka meie hispaania praktikantidele. Uskumatu, kui palju erinevaid tundeid ja emotsioone on võimalik väljendada kasutades sõna “ema”. Alustades väljendiga “una madre”, mis tähendab “üks asi”, lõpetades väljendiga “estar madreado”, mis tähendab “väsinud olema”.

Sellest õhtust järgmine oli pühendatud filmikunstile, mis toimus 20. märtsil. Tegu oli siis viktoriiniga, millele eelnes informatiivne osa. See oli justkui test, kontrollimaks, kui palju me kuulasime ja meelde jätsime. Fernando rääkis meile nii tähtsamate filmide, näitlejate, kui ka režissööride kohta, diktatuurist kuni tänapäevani välja. Sain nii mõnegi filmi oma “filmid, mida pean vaatama” listi juurde lisatud. Teoreetilisele osale järgnes Kahoot mäng, kus me saime kohe oma teadmised proovile panna. Kuna see toimus tiimides, sai ka palju nalja ning tulemusi vaadates olime me olnud päris head kuulajad. Peale teadmiste kontrolli näitas Fernando meile lühifilmi, peale mida oli kogu ruum mõnda aega vaikne. See film läks hinge oma lihtsa, kuid sügava sõnumiga, kandes endas nii rõõmu, kui ka kurbust.

Viimane üritus, millest täna kirjutan, toimus eelmisel esmaspäeval (25.03). Tegu oli infotunniga, kus Merilin rääkis meile õppimisvõimalustest Hispaanias ja Ladina-Ameerikas. Vaatasime lähemalt kaheksat linna Hispaanias, kus asuvad Hispaania Maja partnerkoolid ja tutvusime ka võimalustega Colombias ning Mehhikos. Ma nõustun Meriliniga, et keelt on kõige lihtsam õppida keskkonnas, kus seda emakeelena räägitakse. Informatiivsele osale järgnes küsimuste voor, kus rahvas aktiivselt osa võttis. Kes soovib selle kohta lähemalt teada saada, siis täpsem info selle kohta on olemas ka siinsamas kodulehel: www.hispaaniamaja.ee/ee/opi-hispaanias/

Lisaks eelnevale jagas Neftali ka oma lugu. Kuidas tast õpetaja sai, miks Eesti ja kuidas sündis Hispaania Maja. Kes kohal polnud tookord, siis jagame ka seda põnevat lugu järgnevates postitustes.