Flamenkoetendus Mercado Hispanol Hispaania Majas

Sel laupäeval toimub Hispaania maailma festivali raames üritus nimega Mercado Hispano, kus Hispaania Maja tähistab muuhulgas oma 11. sünnipäeva. Laupäeval, 29. augustil on kavas ka flamenkoetendus. Sissepääs on tasuta! 

Claudia Ševtšenko on omanimelise flamenkotantsustuudio ja Eesti flamenkotantsu koolkonna looja. Claudia Ševtšenko flamencotantsu stuudio on esimene flamenkostuudio Eestis, mis loodi aastal 1991. Järgmisel aastal tähistab stuudio oma 30 aastast sünnipäeva.

Claudia: "Flamenkotants toob välja meestes mehelikkuse ja naistes naiselikkuse. See arendab rütmitunnet, parandab rühti, vabastab stressist, muudab inimese avatumaks. Annab julguse olla ise."

Flamenko (hispaania keeles flamenco) on Andaluusiast pärit muusika- ja tantsustiil, mis avaldub peamiselt kitarrimängus, laulus ja tantsus. Tihti seostatakse flamenkot kogu Hispaaniaga, kuid flamenko sünnimaa on siiski Andaluusia. Seal armastatakse ja viljeletakse seda populaarset muusikastiili kõige rohkem ja ehedamalt.

2010. aasta novembris lisas UNESCO flamenko maailmapärandi nimistusse.

Kes soovib flamenkoga pikemalt tutvust teha, siis septembris alustab ka uus algajate rühm. Ševtšenko flamencotantsu stuudio kohta leiab rohkem infot nende kodulehel või Facebookis.

29.augustil Hispaania Majas tulevad ettekandele erineva rütmiga flamenkotantsud - alegrias (pealkiri ise ütleb, et tants on rõõmsa alatooniga), sevillanas - Sevillast pärit rahvatants, mida tantsitakse pidustustel ja alati ka Hispaanias Feriatel, bulerias on pidustuste fiesta-tants, mis on ka rõõmsakoeline, tangos on tavaliselt rõõmsam tants, aga vahel oleneb laulusõnadest meeleolu, mille tantsija tantsu esitades paneb. Võivad lisanduda veel mõned üllatustantsud :)

Flamenkoetendus toimub 29. augustil kell 14.00 Hispaania Majas.


Selleks, et meie tegemistega kursis olla, liitu meie uudiskirjaga või jälgi meid Facebookis ja Instagramis.

Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata hispaania keele kursuseid Hispaanias ja Ladina-Ameerikas siin.