Hispania Maja raamatuklubi Betty BoopSuvelõpu raamatuklubis, mis on ühtlasi osa Hispaania maailma festivali programmist, räägime argentiinlanna Claudia Piñeiro romaanist „Betty Boop! Raamatuklubi toimub Hispaania Maja üliõdusates ruumides aadressil Tondi 42 ja oodatud on kõik raamatuhuvilised. Iga kord valime lugemiseks ühe Hispaania või Ladina-Ameerika kirjaniku teose tõlke, et siis selle üle ühiselt muljeid vahetada. 

"Betty Boop" on krimilugu neile, kes krimilugusid ei armasta: keskealine peategelanna, endine menukas kirjanik Nurit Iscar, satub kunagise armukese palvel päevalehele kajastama rangelt turvatud rikaste asumis toimunud mõrvade tagamaid. Need kõik on justkui juhuslikud surmad – omamoodi ootuspärased lõpud ohvrite elumustris.

Kuigi raamatu autorit kutsutakse Argentiina krimikuningannaks, on ta ise öelnud, et krimižanr on tema jaoks vaid vahend, mis annab raamatule tugeva süžee ja kirjanikule võimaluse luua selle ümber elulise karakteriga tegelaskujusid ning nauditavalt teravat ja humoorikat dialoogi. Ja huumorit seal on – Nuriti eluterved ja elukogenud sõbrannad väljendavad niisugust solidaarsust ja naiselikku tarkust, et üks blogija on raamatu kohta öelnud, et see on „seks ja linn 50+“.

Nurit on oma hüüdnime saanud ikoonilise multifilmikangelase Betty Boopi järgi, kes esindab arukat ja sõltumatut, kuid samal ajal igati naiselikku naisetüüpi. Samal ajal pole tegemist kerglase lugemisega: raamat annab ainet, et mõtelda võimu ja meedia, ühiskonna ja inimsuhete üle. Õnneks ei puudu ka sümpaatne romantiline liin!

Raamatut soovitab oma blogis ka Tartu linnaraamatukogu. Nende lugemissoovitust saab lugeda siin. Kes soovib aga raamatu esimest peatükki lugeda, leiab selle siit.

Kutsume kõiki lugema, kuulama ja vestlema! Kõrvale on võimalik nautida teed, kohvi või pokaali head Hispaania veini.

Raamatuklubi aitab läbi viia tõlkija Mari Laan Toledo kirjastusest. Õhtu toimub eesti keeles.

Osalemine tasuta, kuid vajalik eelnev registreerimine meie kodulehel.

Tutvu ka teiste üritustega, mis toimuvad Hispaania maailma festivali raames.


Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata hispaania keele kursuseid Hispaanias ja Ladina-Ameerikas siin.