24-29 oktoober 2022 osales Hispaania Maja õpetaja Julio Rios Cosgaya Erasmus+ koolitusel "Integrating ICT and new technologies into teaching​ and education". Siin blogipostituses jagame, mida kasulikku ta selle nädala jooksul Bolognas õppis ja koges. Koolitus toimus Erasmus+ projekti “Hispaania Maja töötajate pedagoogilise ja juhtimisalase pädevuse tõstmine 2” raames ja toetusel. 

--

Meie õpetaja Julio Erasmus+ koolitusel Bolognas

Tehnoloogia areneb pidevalt ja uued vahendid ning rakendused võivad oluliselt rikastada õpetamis- ja õppimisprotsessi. Sel koolitused puutusid 17 õpetajat ja haridustöötajat kokku uusimate tehnoloogiliste uuendustega ning õppisid valmistama materjale, mis on kohandatud erinevatele õpistiilidele ja vajadustele. Hoolimata sellest, mitu aastat õpetamiskogemust juba olemas on, tuleb mitmekesistada õppematerjale ja õppimisviise, muutes õppeprotsessi huvitavamaks ja kaasahaaravamaks.

Koolituse alguses tutvusid osalejad lihtsaimate võimalustega, kuidas töödelda pilte ja videoid. See kasulik oskus võimaldab luua multimeedia sisu, edasi anda uut informatsiooni või teha kokkuvõtteid seniõpitust. Eriti kasulik on see video esitluste tegemisel, mis aitavad õpilastel paremini materjale kinnistada. Samuti said kõik osalejad ise luua ühe kodulehe ning eksperimenteerida selle disainimist lihtsa "drag and drop" tööriistaga. Eraldi osa oli pühendatud virtuaalse tahvli ja selle võimaluste tundma õppimisele. See on mitmekülgne vahend, kuidas luua kaasahaaravaid tunde veebi vahendusel ning samuti loob ruumi õpilastele koos ülesannete lahendamiseks ka siis, kui õpilased pole füüsiliselt koos.

Kõik õpitu oli seotud praktiliste harjutuste sh loodi esitlusi, viidi läbi viktoriine, õpiti valmistama kaasahaaravat sisu sotsiaalmeedias, kujundati postreid ning kollaaže. Tegevused olid tihtipeale paaris või grupis, seega sai teha koostööd ning jagada ideid teiste osalejatega. 

---

Õpiränne toimus Erasmus+ projekti “Hispaania Maja töötajate pedagoogilise ja juhtimisalase pädevuse tõstmine 2” raames ja toetusel. Lisateavet selle konkreetse kursuse kohta leiab siit.