Vahel juhtub, et meie õpilased pöörduvad meie poole murega, et keeleõpe on järsku läinud raskeks ja millegipärast on tekkinud väiksed lüngad. Koos otsime kõigepealt põhjust, miks selline olukord on tekkinud, ja siis üritame leida sobiva lahenduse. Ikka ja jälle tuleb välja, et õpilasel pole olnud aega teha korralikult koduseid töid, pole olnud aega õppida uut sõnavara või on sõnavara üritatud lihtsalt harjumusest pähe tuupida. See kahjuks ei vii aga tulemuseni. Selleks, et saaks keeleõppes järjest osavamaks on oluline ka ise keelega kodus tööd teha: võtta aega koduste tööde tegemiseks ja õppida iseseisvalt sõnavara. Selleks, et sõnavara õppimine läheks ladusamalt, pakume Sulle välja mõned õppemeetodid, mida võid katsetada.

  1. 1. Tuupimise asemel tekita seoseid teiste juba Sulle tuttavate sõnadega kas oma emakeeles või mõnes muus keeles. Ürita tekitada iga sõna ja väljendiga mingi emotsioon. Nii jäävad ka sõnad paremini meelde.
  2. 2. Kasuta õpitud uusi sõnu nii palju kui võimalik. Võid valida näiteks ühe sõna ja üritada seda järgmises tunnis kasutada. Nii asetad sõna konteksti ja seostad seda konkreetse olukorraga. Lisaks tunned end hästi, et sõna on meelde jäänud ja et oskasid seda kasutada, mis tekitab positiivse emotsiooni. Nii oled sõna kogenud ja ta on saanud peaaegu Sinu omaks.
  3. 3. Kordamine on tarkuse ema - sellest ei saa üle ega ümber. Proovi nii ka sõnavara õppimisel. Kui oled sõna juba millegagi seostanud, siis loe sõna mitu korda kõva häälega, kirjuta sõna veelkord läbi või joonista sõna kõrvale mingi sümbol, mis Sinu jaoks seda sõna kirjeldab. Ja lõpuks proovi järgmisel tunnil võtta eesmärgiks kasutada seda sõna, mida juba eelmises tunnis kasutasid,  ja mõnda uut sõna veel.
  4. 4. Loo uue sõnaga mõistekaart. Kirjuta sõna paberi keskele ja kirjuta selle ümber nii palju teisi juba tuttavaid sõnu, mis sellega seostuvad.
  5. 5. Koosta endale uue sõnavaraga õppekaardid. Ühele poole kirjutad sõna hispaania keeles ja teisele poole kas eesti-, inglis- või venekeelse vaste. Parem on muidugi, kui kirjutad teisele poole sõna hispaaniakeelse selgituse või sõna sünonüümi, millega oled juba tuttav. Nii harjud juba varakult hispaania keeles mõtlema ja ei toetu nii väga "tõlkimiskargule", sest ühel hetkel võib see kark alt ära kaduda. Kaardi teisele poole võid joonistada ka pildi, mis aitab sõna meenutada. Kui oled rohkem aga nutiinimene, siis saab sõnakaarte mugavalt teha rakenduses Quizlet. Sellel on ka koduleht, nii et kaardid saab luua mugavalt arvutis ja pärast saab neid igal vabal hetkel telefonis harjutada.

Loodetavasti on Sul nendest kasu. Kui oled enda jaoks veel mõne hea meetodi leidnud, siis jaga seda kindlasti ka oma klassikaaslaste ja meiega!


Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis leia endale sobiv grupp meie tunniplaanist siin või tule tasuta proovitundi!

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

 Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata millal toimuvad meie järgmised hispaania keele kursuseid Hispaanias siin.