Vestlus Toledost ja Hispaanias toimuvast keelekursusest

Hispaania Maja koos partnerkooliga Toledos korraldavad Hispaanias suvise hispaania keele ja kultuuri kursuse. Kursus toimub juba juulikuus kuupäevadel 17.-25. juuli ja/või 24. juuli - 1. august.

 

Selles veerandtunnises videos räägivad Neftali, Liis ja Maite sellest, mida on reisil oodata ja mida põnevat Toledos teha.

 

 

Võid videovestlust vaadata ka Youtube'is ning seda teistega jagada ;)

 

Allpool lühikokkuvõte räägitud teemadest. Soovid ka hispaania keele kursusega Toledos ühineda? Loe selle kohta lähemalt siit ning võta meiega ühendust info@hispaaniamaja.ee

 

 1. Milliseid söögikohti Toledos külastada ning milline on tüüpiline toit, mida peaks Toledos proovima?

 

Maite 5 soovitust:

 

El Trébol – Väike restoran, kus saab suurepärast toitu nautida nii sees kui ka väljas istudes. See on segu kaasaegsest ja ajaloolisest interjöörist - siin näeb ühte Toledo esimestest müüridest. Kas me juba mainisime, et toit on suurepärane?!

 

 

 

- El Txoco – Selle restorani nimi on pärit Baskimaalt. Siin pakutakse peamiselt liha ja BBQ. Toit on eriline ja veinivalik on ka väga hea. Kui Sa ei tea, mida menüüst valida, küsi julgesti ettekandjate soovitusi.

 

 

 

- Ludeña – Sellele piirkonnale väga tüüpiline söögikoht, mis pole 60ndatest aastatest palju muutunud. Kui kõht on tühi, siis proovi kindlasti ära Carcamusa ehk seapada.

 

 

 

- Terraza del Carlos V – Imelise vaatega katuseterrass. Kuna tegu on hotelliga, siis saad soovi korral ühendada nii vaated, öömaja kui ka söögi- ja joogielamuse.

 

 

 

- Círculo del Arte Toledo - See kohvik ja diskoteek oli varem kirik, mis teeb Circulo de Artest erilise koha, mida külastada.

 

 

 

2. Milliseid kohti peaks Toledos kindlasti külastama?

 

Toledo on nagu vabaõhtumuuseum, kus on põimunud nii juutide, araablaste kui ka kristlaste kultuuripärand; seetõttu tuntakse Toledot ka kui kolme kultuuri linna. Maailmapärandi tunnustuse saanud vaatamisväärsuste poolest on Toledo Rooma järel teisel kohal - neid on siin nii palju! Kindlasti tasuks külastada Toledo katedraali, San Juan de los Reyesi kloostrit, Alcazari, mis on oma vaadete poolest külastamist väärt ka, siis kui Sind sõjamuuseum ei huvita.

Palju ei teata Museo de los Conciliost, aga seda tasub ka külastada: see on segu erinevatest kultuuridest ning selle seinu katavad seinamaalingud. Teine mitte väga tuntud museum on El Museo de Santa Cruz. Seal on nii moodsat kui ka vanemat kunsti, näha saab El Grecot, aga praegu on seal ka Pedro Almodovari näitus.

Muide, Toledos on kõik jalutuskäigu kaugusel. Ilmtingimata ei pea just muuseumeid külastama, käänulised tänavad annavad võimaluse linnas ringi uidata ja ekselda ning põnevaid nurgakesi avastada.

 

 

3. Kus asub Aula Toledo ja miks me sel suvel just Toledosse läheme?

 

Maite selja taga on 10. sajandist ehk araablaste perioodist pärit müür, mis avastati renoveerimistööde käigus. Ja usku või ära usu, aga koolis on ka koobas! Kui suvise hispaania keele kursusega ühined, siis näed. ;)

Toledo asub Hispaania keskel, umbes 70 km Madriidist. Seetõttu on see erinevate Hispaania piirkondadega hästi ühendatud ning Toledosse on lihtne reisida. Kui Sa juba Toledos oled, siis kohapeal ei ole vaja bussiga sõita, igale poole saab jalutada. 

 

4. Mis ajal on keeletunnid? Millised päevad välja näevad?

 

 

Plaani järgi saabuvad õpilased laupäeval. Hispaania keele tunnid toimuvad pühapäeval, esmaspäeval ja teisipäeval. Kolmapäeval teeme ekskursiooni Madriidi ning neljapäeval ja reedel on jälle hispaania keele tunnid. Tunnid on planeeritud kell 9.30-11.10, seejärel väike paus ning tunnid lõppevad umbes kell 13.35. Siis on Hispaanias käes lõuna aeg ning muidugi ka siesta! Õhtutesse on planeeritud erinevad tegevused.

 

5. Milline näeb välja päev Madridis?

 

 

Plaan on bussiga linnale väike tiir peale teha, sest igale poole ei jõua jalutada. Seejärel külastada kesklinna, uudistada Palacio Reali, Plaza Mayori, Puerta del Soli ning lõunatada Plaza del Santa Anal. Kui kõht on täis ja väljas on palav, siis on aeg külastada Reina Sofia kaasaegse kunsti muuseumit, kus on üleval suur osa Picasso töödest, samuti leidub seal Dalid ja paljude teiste kunstnike töid. Pärast muuseumikülastust on veel aega suurlinna õhtu ja melu sisse hingata ning on aeg vaid tunni aja kaugusel asuvasse Toledosse tagasi sõita.

 

 

Hispaania keele kursusele Toledosse on oodatud kõik hispaania keele huvilised! Ei pea oleme Hispaania Maja õpilane (kuigi ootame alati ka enda juurde õppima!) ega oskama hispaania keelt. Loe Toledos toimuva kursuse kohta lähemalt siit või võta meiega ühendust (info@hispaaniamaja.ee).


Selleks, et meie tegemistega kursis olla, liitu meie uudiskirjaga või jälgi meid Facebookis ja Instagramis.

 

 

Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

 

Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata hispaania keele kursuseid Hispaanias ja Ladina-Ameerikas siin.