Hispaania Majas võib ringi liikumas näha Hispaania Maja uut pereliiget – tere tulemast, Kärt!

Ilmselt paljud veel ei tea, kuid meiega on liitunud señorita, kel on hispaania keele ja kultuuri vastu nii suur kirg, et seda ei anna tema sõnul sõnadesse pannagi. Kärt kirjeldab ennast kui ääretult aktiivset, seiklushimulist ja õnnelikku inimest.

Ta lõpetas äsja Tallinna Ülikoolis hispaania filoloogia eriala, lisaks on olnud vahetusüliõpilane Valencia Ülikoolis. Õpingute jooksul mõistis Kärt, et hispaania filoloogia on täpselt tema ala ja ta õpib 100% õiget asja. Miks? Sest tänu sellele on ta muutunud palju enesekindlamaks ja julgemaks. Keeleõpingud aitavad luua kontakte üle maailma, rakendada seda erinevates valdkondades ning viia end kurssi hoopis teistsuguse kultuuriga.

Nagu juba mainisime, siis on Kärt käinud vahepeal ka Hispaanias, täpsemalt Valencias õppimas. Piirkonna otsustamine oli lihtne – ta teadis, et ei taha minna kohta, kuhu enamik tudengeid suunduvad, vaid proovida midagi uut. Kui ta vaatas valikus olnud piirkondi, köitis ta tähelepanu Valencia kaasaegsus, intelligentsus ja põnevus. Pealtnäha on tegemist moodsa linnaga, samas peidab see endas ajaloolisi lugusid ja vaatamisväärsusi. Samuti on Valencia ülikool Hispaania üks vanimaid, seega on ka sel oma lugu rääkida.

Lisaks tunnistab Kärt, et õppimine ja elamine välismaal on väljakutsuv ja teistsugune kogemus. Kui ta varem arvas, et oskab hispaania keelt juba piisavalt, siis esimesed nädalad Hispaanias olles tundis, kuidas tema ja hispaanlaste vahe on meeletu. Aja möödudes võis ta ka ennast lugeda juba kohalikuks, sest antud keskkonnas viibides paranes hispaania keel meeletult.

Seega soovitab ta igal juhul osa võtta Hispaania Majas välismaal õppimise võimalusest, sest see on kõige parem ja tõhusam õppimismeetod.

Kärt koordineerib Hispaania Majas toimuvaid kursuseid ning tema käest saab osta ka Hispaania Maja poes müüdavaid raamatuid ja gurmeetooteid. Ja kui sa näed Kärti Hispaania Majas, siis võib harjutada ka hispaania keelt ning alustada vestlust “¡Hola! ¿Que tal?”