3 uskumust, mis ei aita keeleõppele kaasa ja mida Sina saad vältida

September on peagi-peagi kätte jõudmas ning uuesti õppima asumise plaane teevad meist paljud. Jagame seekordses blogipostituses Sinuga kolme uskumust-müüti, mis keeleõppijaid õppimise teekonnal kaasa ei aita (või isegi takistavad üldse alustamast!) ja mida on võimalik Sul teadlikult vältida. 

MÜÜT #1 - uusi võõrkeeli on võimalik selgeks saada ainult neil, kellel on keelte peale annet

Kõikidel õpilastel võivad olla alguses erinevad võimed, kuid kõige vilunumate keelekasutajatena ei lõpeta ilmtingimata need, kes olid seda alguses. Pikemas plaanis saavad otsustavaks järjepidev õppimine ja pingutamine, seega ei ole oluline, kas Sa oled andekas või mitte andekas, vaid kas Sa oled õppija ja mitteõppija. Nagu öeldakse - 80% elust on kohale ilmumine!

MÜÜT #2 – ainult noores eas on võimalik keeli edukalt omandada

On tõsi, et enne täiskasvanuikka jõudmist on aju eriti vastuvõtlik uuele informatsioonile ning lihtsam on tabada sõnade õiget hääldust. See aga ei tähenda, et hilisemas eas alustajad peaksid end kuidagi halvemini tundma. Erinevad uuringud on näidanud, et keeleõpe on suurepärane treening ajule hoides meid noorena ning ja annab võimaluse saavutada isegi kõrges eas parem kognitiivne võimekus kui nii mõnelgi noorel või keskeas inimesel.

Hispaania Maja õpilaste keskmine vanus on 40+ ning eelmise õppeaasta vanim õpilane oli 82-aastane väga aktiivne proua!

Lisaks uutele teadmistele saab hoolimata vanusest rõõmu tunda ka kõikidest õppimisprotsessi teistest positiivsetest mõjudest nagu suurem enesekindlus, täienenud sotsiaalsed oskused ning harjumus kasutada loomingulist mõtlemist probleemide lahendamisel.

MÜÜT #3 – ei ole piisavalt aega 

Keskmine täiskasvanu veetis 2020. aastal iga päev 2 tundi ja 24 minutit sotsiaalmeedias. Tavaliselt me isegi ei märka, kui palju aega seal kulutame, sest teeme seda lihtsalt harjumusest. Kui planeerida iga päev kindel ajavahemik hispaania keele jaoks, siis saab sellestki harjumuse tekitada. 

Sügisel alustavad kursused on kaks korda nädalas korraga 90 minutit või kord nädalas 180 minutit. Tundide väliselt piisab, kui pühendada iga päev 10-15 minutit hispaania keele õppele - nagu iga treeningu puhul toob tulemusi regulaarsus mitte nii väga ühekordsed pikemad pingutused. 

Julgustame oma õpilasi sobitada keeleõpe oma igapäevaelu ning huvidega: vaadata Netflixist enda lemmiksarju-filme hispaania keeles, muusikahuvilistel avasta uusi artiste, panna oma nutitelefon hispaania keelde, gurmaanidel proovida järele uusi retsepte Hispaania- ja Ladina-Ameerika kokkadelt. Võimalusi on nii palju! 

Kas nõustud meiega? Jaga meiega ka enda kogemusi keele õppimise kohta! :) 

 

Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.