GASTROFESTIVAL MADRID - toidufestival Madriidis

Kas sa oled gurmaan? Armastad head toitu? Kas võid end veinide maailma unustada? Kaunilt serveeritud maitsed teevad sind põlvist nõrgaks? Siis on Madriidi Gastrofestival üritus, mida külastada! Sellest toidufestivalist võtab osa üle 450 restorani, baari, turu, kokakooli… Kulinaarne kogemus on garanteeritud!

11. Gastrofestival on Madriidis täies hoos. Sel aastal 2020 toimub festival 7.-23. veebruaril. Kõikides Madriidi 21 linnaosas toimuvad töötoad ja degusteerimised, korraldatakse konverentse ja spetsiaalseid ekskursioone maitsemeeltele, pakutakse gastronoomilisi kogemusi ning erimenüüsid ja veel erilisemaid tapaseid.

Selle aasta läbivaks teemaks on Madriidi kulinaarne ajalugu.

17 päeva jooksul on lisaks uute ja traditsiooniliste maitsete kogemisele võimalus osa võtta ka tihedast programmist, mille alapealkirjad on gastrocultura, gastrosalud, gastrofashion ja enocultura.

Ka mitu muuseumi on enda programmi lisanud üritused, mis tutvustavad külastajatele ajaloolist toidukultuuri. Arheoloogiamuuseumis toimuvad tasuta ekskursioonid, kus räägitakse Egiptuse ja Kreeka toiduajaloost, sellest millist rolli toit Vahemere ühiskonnas mängis ning millised toidud erinevatele ühiskonnaklassidele kõige enam kättesaadavad olid: "Una historia diferente de la alimentación en Egipto y Grecia".

Lope de Vega majamuuseumi Gastrofestivali eriteemaks on kuldajastu gastronoomia "En la cocina de Lope: la gastronomía del Siglo de Oro”. Näha saab Cervantese, Lope ja Quevedo töödes kajastatud toidutrende ning 17. sajandi populaarseid retsepte.

Täpsema programmi ja osalejad leiab Madriidi Gastrofestivali kodulehelt www.gastrofestivalmadrid.com

Neile, kes uusi maitseid Madriidi proovima ei saa minna, leiab mõned erilised Hispaania toidud ka meie gurmeepoest, vaata siia.

Meil on Madriidis ka partnerkool. Miks mitte ajastada hispaania keele õppimine järgmisel aastal Gastrofestivali ajale? Vaata lähemalt.

Promo Gastrofestival 2020 ¡Tienes un Match! from Madrid Destino on Vimeo.

Allpool mõned pildid 2020 aasta Madriidi gastrofestivalilt.