Aitäh 2020, aga tere tulemast 2021!

 

You can also read this letter in English here.

 

Ei ole vist vaja mainidagi, et see aasta on teistest nii mitmel moel erinenud. Nii nagu paljud teistki muretsesime ka meie sel pidevalt muutuval aastal mitu korda tuleviku pärast. Me ei muretsenud ainult lähedaste tervise pärast vaid ka selle pärast, kuidas töö ja eraeluga uues olukorras hakkama saada. Isolatsioon pani mind mõistma, et ma olen iseenesest mõistetavaks pidanud paljusid asju, mis ei olnud äkitselt enam saadaval.

 

Minu jaoks oli aasta eriti raske seetõttu, et ma ei saanud oma Hispaanias elava perega kohtuda. Minu teine laps Mateo sündis veebruaris, just enne seda, kui pandeemia kõik reisiplaanid tühistas. Kõige kurvem ongi see, et minu perekond Hispaanias on näinud teda vaid paarinädalasena. Vaatamata sellele olen tänulik, et nendega on kõik hästi, ja loodan, et meil on eelolevatel kuudel võimalus kokku saada mitte ainult videokõnede vahendusel vaid ka isiklikult.

 

Ehkki minu Hispaania perekond jäi kaugele, olen ma väga tänulik Hispaania Maja meeskonna eest. Alustades Liisist ja Merilinist administratsioonis, samuti meie suurepärased õpetajad Antonio, Francisco, Laura ja Leonardo, kes õpetavad hispaania keelt kohapeal ning samavõrd olulised Anna, Cristina ja Fernando Hispaanias, kellega meie õpilased kohtuvad veebivahendusel. Nende professionaalsus ja pühendumus anda endast parim panevad mind uhkust tundma selle üle, et me oleme üks meeskond ning see annab mulle enesekindluse, et me saame koos hakkama ka kõige keerulisemates olukordades.

 

Sellel aastal on palju räägitud sotsiaalsest distantseerumisest ja selleks, et tujul mitte langeda lasta, alustasin ma traditsiooni, kus ma teen üks või kaks korda kuus Hispaania Maja meeskonnale süüa. See andis nendel keerulistel aegadel lisaks koos koduse toidu jagamisele võimaluse jagada ka seda, kuidas meil kõigil läheb. Ma olen õnnelik ka selle üle, et nii oli rohkem põhjust uute retseptidega eksperimenteerida. Ma soovitan ka teil selliseid hetki töökaaslastega jagada, kui piirangud seda võimaldavad.

 

Kuna aasta on kohe lõppemas, siis ma julgen öelda, et suutsime kohaneda ja kasutada eriolukorda selleks, et raamatu- ja Hispaania maitsete poes valikut laiendada ning viia Hispaania Maja lähemale kontseptsioonile, mis mul seda asutades oli: kõik-ühes-maja. Seetõttu on Hispaania Maja kombinatsioon nendest välismaal asuvatest majadest, kus pagenduses olevad eestlased kokku said ning toitu ja kultuuri jagasid, niisamuti kohtusid Franco režiimi ajal hispaanlased üle Euroopa asuvates Casa Española’des. Majanduslikust aspektist lähtudes oli otsus Hispaania Maja täiustamisse investeerimine muidugi hirmutav, kuna pandeemia mõjutas ka paljusid meie õpilasi. Sellest hoolimata olin ma kindel, et värske ilme saanud pesa, kus igaüks end koduselt tunneks või tunneks end lausa nagu Hispaania kodus ümbritsetud hispaania keelest, kirjandusest ja toidust, oli vajalik.

 

Ma tahan isiklikult tänada kõiki neid, kes meid on külastanud; neid, kes on entusiastlikult meie tundides käinud ja hispaania keelt õppinud; neid, kes leidsid endale meie juurest õppematerjale, mis aitasid neil hispaania keele oskust parandada ning neid, kes nautisid hästi valitud hispaaniakeelsetest riikidest pärit kirjandust, mille on eesti keelde tõlkinud Toledo kirjastus. Ning muidugi kõiki neid, kes armastavad ehtsaid Hispaania maitseid sama palju kui mina ning viisid koju kvaliteetset oliiviõli, mereande, vermutit, veine, cavasid, moose ja kastmeid ning tulevad ikka ja jälle tagasi. Teie entusiasm ja armastus Hispaania maitsete, kultuuri ja keele vastu on see, mis meid inspireerib.

 

Seekord võime tõesti öelda, et algav aasta on parem kui see, mille me maha jätame.

 

Soovin kõigile head tervist ja jõudu uueks aastaks 2021!

 

Siiralt Teie

Neftali Peral

 


 

Selleks, et meie tegemistega kursis olla, liitu Hispaania Maja uudiskirjaga või jälgi meid Facebookis ja Instagramis.

 

 

Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

 

Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata hispaania keele kursuseid Hispaanias ja Ladina-Ameerikas siin.