Meie õpetaja Laura-Liis

See sügissemester, mis on Hispaania Maja jaoks juba 10(!), on eriline päris mitmel moel. Lisaks sellele, et see on meie esimene sügis alustada kursuseid uues asukohas Tondi 42, on meie meeskonnaga liitumas päris mitu eripalgelist ja kogenud õpetajatat, keda me soovikski nüüd lähemalt tutvustada.

Alustame õpetajast, kes ei tule küll kaugelt Hispaaniast ega Ladina-Ameerikast, kuid kelle hinge paneb helisema kõik see, mis teeb Hispaania kultuuri eriliseks ja just seda soovib ta ka oma õpilastele edasi anda. Laura-Liis hakkab andma nelja täiendavad akadeemilist tundi A1.1 ja A1.2 taseme kursuse õpilastele, et kogu materjal saaks põhjalikult läbitud ning kõik kahtlused enne uuele tasemele edasi minemist lahti harutatud. Need neli lisatundi on hispaania keeles nagu meil ikka Hispaania Majas, kuid harjutused, mis neis tunnis läbi tehakse, on just selle suunitlusega, mis Eesti õpilastele võiks alguses kõige rohkem raskust valmistada.

Natuke lähemalt Laura-Liisist

Laura-Liis on pärit Eesti suvepealinnast Pärnust. Kui Pärnu kuumusest väheks jäi, käis Laura pere suviti Hispaanias Costa del Soli rannikul puhkamas. Seal tärkas Laura kirg hispaania keele ja kultuuri, selle imelise maa ja päikseliste inimeste vastu. Ei läinudki palju mööda, kui Laura ühes keeltekoolis hispaania keelt õppima hakkas. Laurat on alati köitnud Ladina-Ameerika rütmid, nii et kui avanes võimalus bailatino trenni minna, haaras Laura härjal sarvist. Kuus tantsuaastat möödusid lennates, kuni oli aeg kolida kodulinnast Tartusse õppima. Saatusesõrm viis Laura psühholoogia õpingute asemel hoopis hispaania filoloogiasse. Kuna Laura armastab suhelda ja keelte omandamine läheb libedalt, siis täiendas Laura ülikoolis oma keelepagasit ka prantsuse ja portugali keelega.

Miks hispaania keel? „On raske panna sõnadesse, mida tunnen, kui kuulen tänaval hispaania keelt, raadiost hispaaniakeelset laulu, Hispaania lokaalide müra, kui ahmin lennujaamast väljudes lämbet Hispaania õhku, astun paljajalu külmale Hispaania kodu köögipõrandale, joon selle esimese tassi café con lechet... . Kõik see ja veelgi enam paneb mu hinge helisema ja kõike seda ja enamat üritan oma õpilastele edasi anda.“

Tahad teada lähemalt Laura-Liisi hariduse ja täiendkoolituste kohta? Loe siit!


Selleks, et meie tegemistega kursis olla, liitu meie uudiskirjaga või jälgi meid Facebookis ja Instagramis.

Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata hispaania keele kursuseid Hispaanias ja Ladina-Ameerikas siin.