Merilin õpib hispaania keelt

Hispaania Maja programmijuht Merilin Tali alustas 2021. aasta jaanuaris taas hispaania keele õpinguid eesmärgiga õppida järjepidevalt aasta lõpuni kuni B2 tase on omandatud. Oma teises postituses jagab ta meiega kuidas esimesed tunnid õpetaja Annaga läinud on ning mis vaheesmärk on tal veebruarikuuks. 

Eelmise aasta lõpus võtsin plaani alustada taas hispaania keele õpingutega. Kuigi ma olen iga päev suuresti ümbritsetud hispaania keelest ning teatud määral ka kasutan seda, siis võivad paljud kinnitada, et keelekeskkonnas olemine ei ole mingi garantii, et ühel hommikul ärgates on keel suus nagu kohalikul. Muidugi teatud lihtsad väljendid saavad selgeks, eriti kui neid järjepidevalt kasutada, aga enda puhul tean, et kogemustega õpetaja juhendamisel ning kindla struktuuriga on õpe palju efektiivsem ja tulemuslikum.

Seni olen alati õppinud grupis, kuid seekord otsustasin alustada online-eratunde Hispaania Maja õpetaja Annaga. Peamiselt seepärast et kahe väikese lapse kõrvalt kulub ära eratundide paindlikkus tempo ning tunnis läbitavate teemade osas. Vahepeal on jäänud jälle pikem paus õppimises ning tean, et mu tase vajaks natuke ühtlustamist – ühelt poolt on arusaamine ja rääkimine hea, kuid on teatud grammatikateemad varasematest tasemetest, mis vajaksid üle käimist.

Kui tavaliselt kasutame Hispaania Majas Aula sarja, siis tahtsin vahelduseks kasutada sarja Bitacora, mis on nagu Aula Internacional loodud kommunikatiivsel meetodil keele õppimiseks, kuid on oma struktuurilt veelgi avatum ning õpikut sirvides jäi mulle silma nii palju põnevaid teemasid, mida tahaks kohe hispaania keeles arutama hakata. Uue õpikuga alustamine on tekitanud alati ka sellise eriliselt põnevil tunde ning andnud juurde palju motivatsiooni, et kogu see uus teadmiste hulk omandada – eriti kui õpik on kaasaegne, loogiliselt koostatud ja värviküllane nagu Aula Internacional, Bitacora ja teised kirjastuse Difusion raamatud. See on ka põhjus miks me neid Hispaania Maja tundides kasutame.

Esimeses tunnis arutasime õpetaja Annaga läbi mu eesmärgid tundide osas (tugevdada grammatikat ning soravat vestlusoskust!), mis keeli ma lisaks oskan ja kuidas ma kõige paremini õpin – kas kirjutades, rääkides või lugedes. Samuti uuris ta seda, kui oluliseks ma pean vigade parandust. Enda puhul hindasin seda pigem oluliseks, kuna tean, et teatud tüüpi vead esinevad mul tihti ning üks eesmärk olekski neid väheneda. Samuti arutasime millal oleks mu tase piisavalt hea, et sooritada DELE eksam B2 tasemele. 

Alates jaanauri keskpaigast on meil olnud tunnid kokku kuuel korral. Pean ütlema, et 60 minutit läheb iga kord väga kiiresti, kuid kuna eesmärk on jätkata õpingutega järjepidevalt kuni aasta lõpuni, siis valisin teadlikult alguses pigem veidi aegalasema, kuid jõukohase tempo, et muude kohustuste kõrvalt jääks aega ka koduste ülesannete jaoks. On juba juhtunud paaril korral, et tavapärane tundide aeg on tulnud ümber tõsta ning eratundide eelisena ei lähe tund kaotsi, vaid saab teisele päevale nädalas ümber tõsta. 

Kogu õpe toimub platvormil Miro, mis toimib nagu virtuaalne tahvel ja kus kõik tundidega seotud materjalid olema hakkavad.

Miro


EESMÄRK VEEBRUARIKS

Veebruari eesmärk on jätkata tundides käimisega, koduste ülesannetega ja lisaks lugeda läbi üks enda tasemele kohandatud lugemine, mida Hispaania Maja raamatupoes on väga suur valik alates algajatest kuni edasijõudnuteni. Olen varasemalt lugenud läbi raamatud Picassost, Frida Kahlost ja Gabriel Garcia Marquesist sarjast "Grandes Personajes", mis kindlasti lähevad peale ka kõikidele teistele ajaloo- ja kunstihuvilistele. Valikus on veel ka Che Guevara, Lorca ja Dali.

Cenizes calientes. Difusion

Seekord valisin raamatu "Cenizes Calientes", kus tegutseb Barcelona taksojuht Pepa Villa ning see sari keskendub just kõnekeelsele hispaania keelele. Seepärast on raamatul ka märge 18+, kuna osad väljendid on seal päris vürtsikad. Taseme poolest on see mõeldud keeleoskajale, kelle tase on B1, mis tähendab, et lugemise mõttes on see tegelikult liiga lihtne, aga kõikidel tasemetele kohandatud lugemistel on kaasas ka kas CD või allalaetav MP3, et harjutada kuulamisoskust, mis on suurepärane viis hispaanlaste kiire kõnega harjuda ning sealt leiab ka häid väljendeid igapäevaseks vestluseks kasutamiseks.

Mis on Sinu lemmik lugemisteemad või blogid, mille kaudu oma hispaania keelt arendad? Jaga siin ka teistega!

Tahaksid ka täiendada oma keeleoskust eraõpetaja juhendamisel? Kirjuta meile oma eesmärkidest info@hispaaniamaja.ee või helista 55626496.

Eelistad õppida grupis? Märtsis on algamas järgmine A1.1 taseme grupp, kus on veel paar vaba kohta. Vaata lähemalt kõikide tasemete gruppe meie tunniplaanist

 

 


 

Selleks, et meie tegemistega kursis olla, liitu Hispaania Maja uudiskirjaga või jälgi meid Facebookis ja Instagramis.

 

 

Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

 

Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata hispaania keele kursuseid Hispaanias ja Ladina-Ameerikas siin.