Kommunikatiivne keeleõpe - mis see on?

 

KOMMUNIKATIIVNE KEELEÕPE - MIS SEE ON?

 

 

Kommunikatiivne keeleõppe meetod tuli maailmas laiemalt kasutusele juba 1960. aastatel. Selle eesmärk arendada õpitavas keeles suhtluspädevust ehk suhtlusoskust. Kommunikatiivse keeleõppega tunnis arendatakse võrdselt õpilase kuulamis-, lugemis-, kirjutamis- ja suhtlusoskust. Tunnis õpitakse teemasid, millega õpilane igapäevaselt kokku puutub (nt. poes käimine, kohvikus tellimine, hotelli broneerimine jne). 

Kommunikatiivse keeleõppe tunnis, nagu nimigi ütleb, on põhiline rõhk omavahelisel suhtlusel. Seepärast kasutavad meie õpetajad tunnis palju vestlusharjutusi ja mänge, et õpilane saaks end võimalikult palju hispaania keeles rääkida. 

Keeleõppe arendamiseks ja rikastamiseks seostavad õpetajad teemasid õpilaste isiklike kogemustega hispaaniakeelses maailmas ning annavad nippe ja nõuandeid, kuidas tekitada endale keelekeskkond ka väljaspool klassiruumi.

 

Allikad: Mari Kitsink, “Eesti keele kui teise keele tundide ja eestikeelsete ainetundide õppemetoodikaüldhariduskoolis” 2018, lk 4-5

Vikipeedia “Kommunikatiivne keeleõpe”


 

Selleks, et meie tegemistega kursis olla, liitu Hispaania Maja uudiskirjaga või jälgi meid Facebookis ja Instagramis.

 

 

Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

 

Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata hispaania keele kursuseid Hispaanias ja Ladina-Ameerikas siin.