Üks sündmuste- ja teguderohke aasta hakkab ühele poole saama ning paras aeg on teha väike kokkuvõte kõigest põnevast, mis Hispaania Majas aastal 2019 aset leidis.

UUS ASUKOHT TONDIL

Peale üheksat aastat vanalinnas leidis Hispaania Maja endale uue väärika kodu 18. sajandil ehitatud Sprinckthali suvemõisas Tondi südames, kus on piisavalt ruumi nii hispaania keele tundide andmiseks, meie raamatu- ja gurmeepoe jaoks ning teise korruse suures saalis toimuvad meie igakuised üritused. Suvel on kasutada valgusküllane tagahoov, kus saab korraldada mõnusaid koosviibimisi Hispaania toidu ja joogiga. Erilise boonusena on autoga liiklejatele hoovis ning ümbritsevatel tänavatel parkimine täiesti tasuta!

IBEROFEST 2019

2019. aasta Iberofest oli eriline päris mitmel põhjusel. Meie uus pesa 18. sajandi suvemõisas Tondi südames oma avarate saalide ja õdusa verandaga tervitas rekordarv külastajaid - ligi 300 Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuurihuvilist leidsid meie juurde tee märtsikuu jooksul. programmis oli kokku 15 erinevat üritust, mille hulgast leidsid endale midagi nii veini- kui ka kohviarmastajad, nii flamenko kui ka kunsti austajad, nii Hispaania kui Ladina-Ameerika kultuuurihuvilised. Kavas oli juba eelmistel aastatel suurt populaarsust võitnud veiniõhtud, mis küllusliku ja pika traditsiooniga Hispaania veinitööstuse siinse publikuni toovad. Selle aasta programm tõi meid mitmel korral lähemale Ladina-Ameerikale, mille üle meil on samuti väga hea meel. Lähemalt toimunud ürituste kohta saab lugeda meie blogist.

MEIE SUUREPÄRASED ÕPETAJAD

Mainimata ei saa jätta ka meie professionaalseid ja entusiastlikke õpetajaid, ilma kelleta me oma kooli ette ei kujutaks. Loe nende kohta lähemalt siit.

MERCADO HISPANO

Sel suvel tähistas Hispaania Maja juba oma kümnendat tegevusaastat. Sel puhul toimusid 24. augustil ning sellele järgneval nädalal Hispaania Majas pidustused nime all “Mercado Hispano”, kuhu olid oodatud kõik Hispaania Maja sõbrad. 24. augustil oli avatud hoovikohvik, kõhu sai täis paellast ja tapastest ning lisaks ilusale ilmale ja mõnusale õhkkonnale sai nautida flamenkoetendust, vaadata fotonäitust ning osaleda mitmel üritusel.

ÜRITUSED

Me lugesime üle kõik üritused, mis Hispaania Maja eelmisel aastal välja kuulutas ja saime kokku peaaegu 60! Seda on ühe aasta kohta uskumatult palju. Lausa 12 korral said Hispaania Majas kokku veinihuvilised, kes osalesid Hispaania veini tutvustaval üritustesarjal, mis on väga edukas. Järgmised veinitähestiku üritused juba veeruaris. Nende kohta saab lähemalt lugeda ning end kirja panna siin. Seitsmel korral rääkisime veini või tapaste kõrvale reisimisest ning Hispaanias ja Ladina-Ameerikas hispaania keele õppimisest. Neljal õhtul valmistasime hispaania toite ja ühel korral õppisime valmistama täiuslikku kohvi. Alustas Hispaania Maja raamatuklubi, mille järgmine üritus on juba sel kuul. Lisaks oli 9 muud põnevat üritust, kus rääkisime Mehhikost, demokraatiast, flamenkost, Hispaania filmikunstist ning paljust muust. Nende kuuekümne ürituse hulgas oli ka mitmeid tasuta proovitunde, kus väga paljud hispaania keele huvilised said kas hispaania keelega esimest korda tutvust teha või tunnetuse sellest, kui toredad on hispaania keele tunnid meie majas. 

Hispaania Maja üritustega saab kursis olla liitudes meie infolehega või jälgides meid Facebookis ja Instagrammis.

GURMEE

2019. aasta sügisel lisandus Hispaania Maja raamatupoele gurmeetoodete nurk, mis mõne kuuga on kasvanud raamatupoele võrdväärses partneriks. Nurgaks seda enam nimetada ei saa :) Kõik algas oliiviõlidest, millega kaasnesid hõrgud lihatoodete delikatessid ning kientide lemmik tomatimoos. Enne jõule lisandus lai valik mereande ja ökoloogilisi köögiviljadest valmistatud käsitöömoose, -keeme, -kastmeid ja -suppe. Palju valikut nii lisasööjatele kui ka veganitele. Kõik meie tootjad on Hispaaniast ja hoolega valitud, sageli tootmise traditsioone üleval hoidnud lausa mitu põlvkonda.

RAAMATUPOOD

Hispaania Maja raamatupoodi lisandub iga kuu uusi raamatuid ja väga tore on näha, et meie raamatud on endale kodu leidnud üle terve Eesti. Vaatasime üle e-poe 2019. aasta tellimused ja meil on ääretult hea meel, et Hispaania keele ja kultuuri huvilisi leidub igal pool. Juuresoleval kaardil on näha, kuhu me postipakke saatsime, kuid meie Tallinnas asuvat poodi külastanud raamatusõbrad viisid raamatuid ka paljudesse teistesse linnadesse ja küladesse, mida siin kaardil kirjas ei ole. Suur tänu kõigile, kes meid üles leidsid, nii internetis kui ka kohapeal.

HISPAANIA KEELE KURSUSED HISPAANIAS

Hispaania Majal on partnerkoolid 11 linnas: Bogotás (Kolumbias), Playa del Carmenis (Mehhikos) ning üheksas linnas Hispaanias. Eelmisel, 2019. aastal käisi Hispaania Maja kaudu hispaania keelt õppimas Barcelonas, Cádizis, Madridis, Malagas ja Valencias. Me kuulsime palju põnevaid lugusid ja nägime säravaid nägusid ning kuulsime kõiki enesekindlamalt hispaania keelt rääkimas! Oma kogemusi jagasid meiega Liina, Karolin ja Kairi Helga. Liina nädalast Valencias saab lugeda siin ja Kairi Helga kogemusest Cádizis siin. Karolini hispaania keele õpingutest Barcelonas ja Malagas saab lugeda üsna pea. Kui Sa ka armastad Hispaaniat, hispaania keelt või reisimist, siis saad meie partnerkoolide kohta rohkem infot meie kodulehelt või kirjutades mundus@hispaaniamaja.ee.